Er is veel te doen over de Spaartax (formeel: Vermogenstendements heffing).

Het wetsvoorstel voor een verbeterde heffing vanaf 2022 zal niet voor het zomerreces naar de Tweede Kamer gestuurd worden. Eerder schreef ik al over de waarschijnlijk nadelige gevolgen hiervan voor de Familiebank.

Maar over de jaren 2017, 2018 en 2019 wordt wel nog gewoon gegeven alsof de spaarrente en beleggingsrendementen hoog zijn.

Daarom is er voor deze jaren een “massaal-bezwaar procedure” afgekondigd. Als belastingplichtige hoef je daardoor niet meer zelf met argumenten te onderbouwen waarom de Spaartax in jouw situatie onwettelijk is.

MAAR LET OP:

Je moet wel tijdig bezwaar aantekenen. Dat wil zeggen binnen zes (6) weken nadat de aanslag over het betreffende jaar definitief is vastgesteld !

Ik hoor dat de belastingdienst heel vlot is met die definitieve aanslagen over het jaar 2019. Er zijn al belastingbetalers die die al binnen hebben. Daardoor is de termijn van zes weken al van start gegaan voor hen.

Wil je bezwaar maken via de masaal-bezwaar procedure dan kan dat een brief te sturen aan de inspecteur met vermelding van: box-3 heffing is inbreuk op eigendomsrecht.

Leuker kunnen ze het niet maken. Makkelijker ook niet.

Bron: https://www.vanlanschot.nl/inspiratie/vermogensregie/2020/box-3-heffing-krijgen-spaarders-en-beleggers-compensatie

%d bloggers liken dit: