In jouw werk als hypotheekadviseur zal het onderwerp Estate Planning geregeld aan de orde komen. Bijvoorbeeld in verband met de mogelijkheid om belastingvrij tot € 100.000,- te schenken, zolang het geld maar aangewend wordt voor de Eigen Woning van de ontvanger.

Mr Ernst Loendersloot, Senior kandidata notaris te Maastricht. Fotograaf: Truus van Gog

Mr Ernst Loendersloot, Senior kandidata notaris te Maastricht. Fotograaf: Truus van Gog

Maar zoals je weet, zijn er meer vormen van vermogensoverdracht. Bijvoorbeeld de schenking op papier, waarbij in een notariële akte wordt vastgelegd dat de schenker een met name genoemd bedrag schuldig erkend aan de begiftigde. Uitbetaling van dat bedrag vindt niet direct plaats, maar op een nader, in de toekomst gelegen moment.

Repeterende schenking op papier. Wat is het ?
Vorig jaar vroeg een notaris aan een belastinginspecteur of het mogelijk was om in één akte op te nemen dat er meerdere schenkingen gedaan werden voor het betreffende jaar en een aantal volgende jaren. Daarbij was de insteek dat dan telkens de jaarlijkse vrijstelling van schenkingsrecht benut kon worden.

Verder lezen ? Klik hier.

%d bloggers liken dit: