Beste lezer,

Nu banken zeer kritisch zijn bij het verstrekken van nieuwe leningen en de rente op uw spaargeld niet echt hoog is, merk ik dat veel ouders hun kind willen helpen bij het kopen van een eigen huis door zelf (een deel van) de koopsom aan hun kind te lenen. Ik noem dat de Familiebank-constructie.

Graag wil ik waarschuwen voor een aantal (fiscale) valkuilen hierbij. Maar eerst begin ik in deel 1 met een korte toelichting op deze constructie. In het tweede deel ga ik dan in op de financiële voordelen als de ouders hun kind een hoge rente in rekening brengen, waarna ik in deel 3 de (fiscale) valkuilen in kaart breng.

Ook wil ik in het laatste deel nog aangeven op welke wijze de ouders hun kind in staat kunnen stellen om makkelijk en snel van de schuld af te komen.

WAT IS DE FAMILIEBANK-CONSTRUCTIE ?

Verder lezen ? Klik hier.

Klik hier voor Deel 2

KNB Congres. Lachend

Mr. Ernst Loendersloot, Sr. kandidaat notaris te Maastricht
Fotograaf: www.lauradehaanfotografie.nl

%d bloggers liken dit: