Beste Lezer,

De Telegraaf heeft recent aandacht besteed aan de nieuwe rekenmethodes om de eigen bijdrage vast te stellen voor de zorg in verzorgings- en verpleegtehuizen. De Ouderen Bond ANBO roept op om vooral zelf de beschikking goed na te rekenen omdat er fouten gemaakt zouden worden.

Ernst Loendersloot - senior kandidaat notaris te Maastricht. Foto: Bert Beelen

Ernst Loendersloot – senior kandidaat notaris te Maastricht. Foto: Bert Beelen

De vraag die notarissen bezighoudt, is of er mogelijkheden zijn om te zorgen dat er een lagere of helemaal geen bijdrage betaald hoeft te worden. Vroeger werd bijvoorbeeld het huis “op naam van de kinderen gezet” om er voor te zorgen dat het huis niet “opgegeten hoefde te worden” als de ouders naar een bejaardenhuis verhuisden.

Verder lezen ? Klik hier.

Klik hier voor een overzicht van (bijna) alle artikelen over dit onderwerp.

%d bloggers liken dit: