Beste Lezer,

Deze keer bericht over twee nieuwe organisaties die recent zijn gestart. Beide hebben eigenlijk dezelfde achtergrond en willen dat u goed advies van uw notaris kunt krijgen.

Vorig jaar hebben deskundigen, waaronder hoogleraren een open brief geschreven omdat zij, simpel gezegd, meenden dat als de tarieven van de notarissen te laag worden, dit gevolgen heeft voor de kwaliteit van het werk van de notaris. En daarmee zou u niet geholpen zijn. Er zou meer rechtsonzekerheid ontstaan met als gevolg meer rechtszaken en dus kosten.
Goedkoop zou duurkoop blijken.

Onder de naam Het Nieuwe Stempel zijn een aantal notarissen toen ook naar de overkoepelende organisatie van notarissen gegaan, de Koninklijke Notariële Beroepsorganisatie (KNB, zie www.notaris.nl). De KNB heeft namelijk als taak: “behartiging van de publieke belangen die met de uitoefening van het ambt zijn gemoeid”. Ook in uw belang. Maar zolang niet aangetoond is dat lagere tarieven tot de aangegeven problemen leiden, kan de KNB niets doen. Dus goedkoop is goed, tot het tegendeel bewezen is.

Uiteindelijk is recent besloten om een aparte vereniging op te richten waarbij iedereen zich kan melden die bezorgd is over de toekomst van het notariaat. De naam is Nederlandse Branche Vereniging Notariaat (NBVN, zie: www.nbvn.nl). De bedoeling is op te komen voor de belangen van notarissen, zodat u kunt blijven vertrouwen op deskundig advies, waarbij u een reëel tarief moet betalen daarvoor. Dus goed advies is geen duurkoop.

In dezelfde tijd is ook het idee uitgewerkt dat heeft geleid tot http://www.vaknotaris.nl. Ook hier is het de bedoeling dat u goed en deskundig advies krijgt van uw notaris. En ook hier zal de notaris een reëel honorarium moeten krijgen voor het maatwerk dat hij of zij voor u doet.

Het verschil is alleen dat u het tarief van de notaris terug kunt verdienen. Via deze site kan het Nederlandse bedrijfsleven namelijk diensten of produkten aan u aanbieden en als u besluit om van een aanbod gebruik te maken, dan betaalt het betreffende bedrijf hiervoor een commissie. Het aardige is dat die commissie aan u wordt uitbetaald en met dat geld kunt u dan weer het deskundige advies van uw notaris betalen. Dus goed advies kan goedkoop.

Met vriendelijke groet,

Mr Ernst Loendersloot

Meer lezen ? Kijk op https://ntrs.nl

%d bloggers liken dit: